OKRUŽNO PRVENSTVO U PLIVANjU
(OSNOVNE I SREDNjE ŠKOLE)

U  organizaciji  Sportskog saveza Grada Sremska Mitrovica i Gradske uprave za kulturu, sport i omladinu, u četvrtak, 01.10.2015. god., održano je okružno prvenstvo u plivanju za osnovne i srednje škole. Učešće je uzelo 96 takmičara iz osnovnih i srednjih škola: OŠ  „P. Kočić“, Inđija, OŠ „J.Popović“, Inđija,  OŠ „Đ.Natošević“, Inđija , OŠ „D.Jerković“, Inđija, OŠ „J. J. Zmaj“, Sr.Mitrovica, OŠ „Sv. Sava“, Sr.Mitrovica, OŠ „B. P. Pinki“, Sr.Mitrovica, OŠ„J. Popović“, Sr.Mitrovica, OŠ „J. J. Zmaj“, Šašinci, „D.R.Narod“, M.Mitrovica, OŠ „T.V.Lebarnik“, Laćarak, OŠ „Đ. Natošević“, N.Slankamen, OŠ „B.Grulović“,Beška, OŠ „V.Dugošević“, Ruma, OŠ „Z.J.Jovanović“, Ruma, OŠ „D.Obrdović“, Irig, OŠ „M.S.Srpkinja“, Vrdnik, OŠ „Sv. Sava“, N.Pazova, „Mitrovačka Gimnazija“, Sr.Mitrovica,  „Gimnazija“, Inđija, SŠ „M.Pupin“, Inđija, SMŠ „Draginja Nikšić“, Sr.Mitrovica.

Detaljnije


KONFERENCIJA ZA NOVINARE - NAJAVA MANIFESTACIJE „SPORTSKI DAN“

U Kazneno – popravnom zavodu Sremska Mitrovica, 24.09.2015. god. održana je konferencija za novinare na kojoj je najavljena manifestacija „Sportski dan“ koja će biti održana 26.09.2015. god. (subota).

Novinarima se najpre obratio upravnik Zavoda, Aleksandar Alimpić, koji je istakao da ova institucija slavi 120 godina postojanja, a da ovaj jubilej obeležavaju i lica na odsluženju kazne kroz manifestaciju „Sportski dan“. Nemanja Crnić,  generalni sekretar Sportskog saveza Grada Sremska Mitrovica, predstavio je ovu manifestaciju i pojasnio da je u pitanju završnica turnira za lica na odsluženju kazne koji se održava već mesec dana. Na završnom danu – „Sportskom danu“ odigraće se finalne utakmice fudbalskog turnira u kome će učešće uzeti pet ekipa – pobednika dosadašnjih kvalifikacija. Tom prilikom najboljim pojedincima biće dodeljeni pehari i medalje, kao i majice sa obeležjima grada. Načelnik Gradske uprave za kulturu, sport i omladinu, Ilija Nedić, istakao je značaj rekreacije u svakodnevnom životu gradjana i najavio dalje korake grada u stvaranju što boljih uslova za bavljenje sportom u samom Zavodu. Predstavnik Kazneno – popravnog zavoda zadužen za sport, Nenad Krstić, dao je podatak da svake godine preko 10.000 lica prođe kroz zavodski sportski centar baveći se rekreativnim sportom i na taj način je ovo mesto najveće sportsko - rekreativno okupljalište u našem gradu. Organizaciju manifestacije pomogli su i Savez Sport za sve Vojvodine i Fudbalski savez Grada Sremska Mitrovica donirajući lopte koje će biti iskorišćene za svakodnevno bavljenje sportom lica na odsluženju kazne.


PRVENSTVO SRBIJE U ULIČNOM BASKETU 3 NA 3

U subotu, 20.06.2015. god., na gradskom trgu, pod pokroviteljstvom Košarkaškog saveza Vojvodine, Košarkaškog saveza Srbije i Gradske uprave za kulturu, sport i omladinu a u tehničkoj organizaciji Sportskog saveza grada, Košarkaškog kluba „Podrinje“ i grupe košarkaških radnika, održano je otvoreno prvenstvo Srbije u uličnom basketu 3 na 3. Ovaj sportski događaj je za naš grad veliko priznanje, jer organizaciju otvorenog prvenstva Srbije u Uličnom basketu 3 na 3 od strane Košarkaškog saveza Srbije dobili su samo gradovi Beograd, Niš, Kraljevo i Sremska Mitrovica. Na takmičenju su nastupale ekipe u četiri kategorije: kadeti 8 ekipa, juniori 7 ekipa, seniori 16 i juniorke 2 ekipe. Takmičenje je izazvalo veliko interesovanje, pa je veliki broj naših sugrađana sa interesovanjem pratilo takmičenje.


SASTANAK SA ČLANOVIMA SAVEZA

U sredu, četvrtak i petak, od 17.06.2015. god. do 19.06.2015. god., generalni sekretar Sportskog saveza Grada organizovao je hitne sastanke sa predstavnicim sportskih klubova i organizacija – članica Saveza povodom nastupajuće inspekcijske kontrole klubova. Svi zainteresovani predstavnici klubova imali su priliku da se obrate kancelariji Saveza oko admnistrativnih nedoumica i preuzimanja neophodne dokumentacije.


SPORTSKE IGRE MLADIH 2015

U četvrtak, 11.06.2015. godine, u organizaciji Sportskog saveza i Gradske uprave za kulturu, sport i omladinu Grada Sremska Mitrovica, održavanjem takmičenja u „Između dve vatre“, atletici i malom fudbalu tri na tri, na Gradskom trgu započele su Sportske igre mladih 2015, manifestacija koja se pod pokroviteljstvom Međunarodnog olimpijskog komiteta i Svetske fudbalske federacije drugu godinu zaredom organizuje u našem gradu, a u kojoj ove godine pored našeg, učestvuje još 26 gradova u Srbiji. Pobednici iz Sremske Mitrovice će se takmičiti na finalnom događaju u Beogradu, a samo najbolji na državnom prvenstvu će otići na regionalno takmičenje koje se održava u Splitu.


DAN IZAZOVA

U sredu, 27. maja 2015. godine, Sportski savez Grada Sremska Mitrovica se po treći put uključio u manifestaciju Svetske Asocijacije Sporta za sve (TAFISA) koja svake godine organizuje i koordinira program najveće planetarne sportsko-rekreativne akcije DAN IZAZOVA (CHALLENGE DAY).

Osnovni cilj akcije je da se promoviše fizička aktivnost i to čini kroz ovaj događaj tako da poslednje srede meseca maja izazove što veći broj građana svih uzrasta na sportsku aktivnost u najmanje petnaestominutnom trajanju.


GRADSKO PRVENSVO U RUKOMETU ZA OSNOVNE ŠKOLE

U organizaciji organizovala Gradske uprave za kulturu, sport i omladinu i Sportskog Saveza Grada Sremska Mitrovica, u sredu, 15.04.2015. god., u hali PSC „Pinki“, održano je gradsko prvenstvo u rukometu za osnovne škole u kategoriji pionira.


GRADSKO PRVENSTVO U ATLETICI ZA OSNOVNE ŠKOLE
(I-IV RAZRED)

U organizaciji Gradske uprave za kulturu, sport i omladinu, Sportskog saveza Grada Sremska Mitrovica, Saveza Sporta za sve Grada Sremska Mitrovica, Zbora atletskih sudija Sremska Mitrovica i Atletskog kluba Srem, u sredu, 04.03.2015. god., u hali PSC „Pinki“ održano je prvenstvo Grada osnovnih škola od I-IV razreda. Učestvovalo je 7 škola i to: OŠ "J.J. Zmaj", OŠ "J.J.Zmaj"-Šašinci, OŠ "Sveti Sava", OŠ "Jovan Popović, OŠ "B.P. Pinki", OŠ "S.B. Paja", i OŠ "Triva Vitasović Lebarnik"-Laćarak.

PLASMAN:

30 m devojčice 1. i 2 .razred
1. Mihajlović Ana, OŠ “J.J.Zmaj“
2. Jovanović Elena, OŠ “J.J.Zmaj“
3. Dražin Teodora, OŠ “J.J.Zmaj“

30m dečaci 1.i 2. razred
1. Ostojić Matija, OŠ „Sveti Sava“
2. Žarić Todor, OŠ „Jovan Popović“
3. Opačić Igor, OŠ „J.J.Zmaj“

30m devojčice 3. i 4.razred
1. Marinković Mila, OŠ „J.J.Zmaj“
2. Riđošić Anđela, OŠ „Sveti Sava“
3. Zoranović Ksenija, OŠ „J.J.Zmaj“

30m dečaci 3. i 4.razred
1. Filipović Strahinja, OŠ „B.P.Pinki“
2. Klincov Vukašin, OŠ „S.B.Paja“
3. Mađaroski Stefan, OŠ „Jovan Popović“

200m devojčice 1. i 2. razred
1. Mihajlović Ana, OŠ „J.J.Zmaj“
2. Jovanović Elena, OŠ „J.J.Zmaj“
3. Komlenić Nađa, OŠ „Jovan Popović“

200m dečaci 1. i 2. razred
1. Lazar Andrić, OŠ „Jovan Popović“
2. Opačić Igor, OŠ „J.J.Zmaj“
3. Đaković Lazar, OŠ „T.V.Lebarnik“

300m devojčice 3. i 4. razred
1. Marinković Mila, OŠ „J.J.Zmaj“
2. Lazić Ivana, OŠ „J.J.Zmaj“
3. Kostadinović Danijela, OŠ „T.V.Lebarnik“

300m dečaci 3. i 4. razred
1. Filipović Strahinja, OŠ „B.P.Pinki“
2. Joksimović Andrej, OŠ „Sveti Sava“
3. Đorđić Nemanja, OŠ „B.P.Pinki“

Bacanje vorteksa, devojčice 1. i 2. razred
1. Balanac Nikolina, OŠ „Jovan Popović“
2. Komadinović Jovana, OŠ „J.J.Zmaj“
3. Komlenić Nađa, OŠ „Jovan Popović“

Bacanje vorteksa, dečaci 1. i 2. razred
1. Đaković Lazar, OŠ „T.V.Lebarnik“
2. Đorđević Vladimir, OŠ „J.J.Zmaj“
3. David Flanjak, OŠ „B.P.Pinki“

Bacanje vorteksa, devojčice 3. i 4. razred
1. Krnjević Lana, OŠ „J.J.Zmaj“
2. Zaskalicki Sara, OŠ „J.J.Zmaj“
3. Borić Ikonija, OŠ „T.V.Lebarnik“

Bacanje vorteksa, dečaci 3. i 4. razred
1. Siniša Drljača, OŠ „Jovan Popović“
2. Vuk Marinković, OŠ „J.J.Zmaj“
3. Vukašin Klincov, OŠ „S.B.Paja

Skok u dalj iz mesta, devojčice 1. i 2. razred
1. Komadinović Jovana, OŠ „J.J.Zmaj“
2. Balanac Nikolina, OŠ „Jovan Popović“
3. Dražin Teodora, OŠ „J.J.Zmaj“

Skok u dalj iz mesta, dečaci 1. i 2. razred
1. Maksić Živan, OŠ „B.P.Pinki“
2. Ilić Milenko, OŠ „J.J.Zmaj“
3. Tufegdžić Danilo, OŠ „J.J.Zmaj“

Skok u dalj iz mesta, devojčice 3. i 4. razred
1. Lajić Ivona, OŠ „J.J.Zmaj“
2. Simić Milana, OŠ „S.B.Paja“
3. Radovanović Maša, OŠ „B.P.Pinki“

Skok u dalj iz mesta, dečaci 3. i 4. razred
1. Škrbić Damjan, OŠ „J.J.Zmaj“
2. Marinković Vuk, OŠ „J.J.Zmaj“
3. Osterman Aleksa, OŠ „B.P.Pinki“

Prva tri pojedinca su kao nagrade dobili medalje i diplome.


VESTI, AKTIVNOSTI I DOGAĐAJI U ORGANIZACIJI SPORTSKOG SAVEZA GRADA SREMSKA MITROVICA


II KOLO RADNIČKO SPORTSKIH IGARA U MALOM FUDBALU

U organizaciji Sportskog Saveza Grada Sremska Mitrovica, pod pokroviteljstvom Gradske uprave za kulturu, sport i omladinu, u nedelju, 25.01.2015. god. u hali PSC „Pinki“ odigrano je drugo kolo Radničko sportskih igara u malom fudbalu.

Rezultati:

JKP VODOVOD - JKP KOMUNALIJE                                           1:2 (1:1)
Gol postigao za JKP Vodovod: Sladojević Draško 1
Golove postigao za JKP Komunalije: Stanivuković Nebojša 2

EUROZEIT – ELEKTRODISTRIBUCIJA                          0:3 (0:1)
Strelci za Elektrodistribuciju: Došen Boris (2), Gnjatović Radoslav (1)

GRADSKA UPRAVA – BOLNICA                                  1:4 (0:1)
Gol postigao za Gradsku upravu: Popović Srđan (1)
Strelci za Bolnicu: Cvetanović Jovica (2), Šupica Goran (1), Ignjatić Mladen (1)

KPD – LAMES                                                                                     5:0 (1:0)
Strelci za KPD: Herceg Slavko (2), Zablaćanski Aleksandar (1), Vujinović Dalibor (2)

SIRMIUM STEEL – TE-TO                                                                               0:3 (0:2)
Strelci za TE-TO: Vranješević Goran (1), Perković Darko (1), Jovanović Goran (1)


RADNIČKO SPORTSKE IGRE U MALOM FUDBALU

U organizaciji Sportskog Saveza Grada Sremska Mitrovica, pod pokroviteljstvom Gradske uprave za kulturu, sport i omladinu, u nedelju, 18.01.2015. god. u hali PSC „Pinki“ počele su Radničko sportske igre 2015. godine, odigravanjem prvog kola utakmica u malom fudbalu. Na turniru učestvuje 10 ekipa: Sirmium Steel, Eurozeit, Termoelektrana-Toplana, KP Dom, Lames, Gradska uprava, Bolnica, JKP Vodovod, JKP Komunalije, Elektrodistribucija. Igra se sedam utakmica, po principu lige, svako sa svakim.

Rezultati utakmica prvog kola:

SIRMIUM STEEL – EUROZEIT 4:3 (0:1)
Strelci za Sirmium Steel: Stojanović Igor 1, Burić Milivoj 1, Stevanović Ilija 1 i Bogdanović Darko 1.
Strelci za Eurozeit: Žegarac Nikola 1 i Belić Ljubiša 2.

TE-TO – KPD       2:2 (1:1) *
Strelci za TE-TO: Vučić Zvonko 1 i Perković Darko 1.
Strelci za KPD: Milinković Bojan 1 i Jakovljević Vlada 1.

LAMES – GRADSKA UPRAVA       1:4 (0:3)
Strelac za Lames: Taradajko Zlatko 1.
Strelci za Gradsku upravu: Milovac Stojan 1, Samardžić Nikola 1, Popović Srđan 1 i Jokić Miroslav 1.

BOLNICA – JKP VODOVOD           2:0 (4:0)
Strelci za Bolnicu: Cvetanović Ivica 1, Ignjatić Mladen 1, Zeljak Saša 1 i Jovanović Darko 1.

JKP KOMUNALIJE – ELEKTRODISTRIBUCIJA 0:2 (0:1)
Strelci za Elektrodistribuciju: Gnjatović Radoslav 1 i Došen Boris 1.

* Ekipa Termoelektrana – toplana nastupaće u ovom takmičenju van konkurencije, odnosno rezultati koje će postizati neće se unositi u tabelu.


U ponedeljak 01.12.2014. god. u velikoj sali Skupštine Grada Sremska Mitrovica u

organizaciji Sportskog saveza Grada Sremska Mitrovica, otvorena je javna rasprava o predlogu Pravilnika za finansiranje sporta u našem gradu. Proces javne rasprave trajaće trideset dana u kojem roku će sportske organizacije i klubovi – članice Saveza kao i nezavisni pojedinci podnositi svoje predloge i sugestije na dokument koji je Savez predložio. Ovakav vid kreiranja sportske politike predstavlja istinski otvoren postupak u kome svaki pojedinac može uticati na buduće finansiranje sporta. Pored ovoga, generalni sekretar Saveza Nemanja Crnić, pozvao je sportske klubove da aktivno učestvuju u radnim grupama zaduženim za formiranje programa rada Saveza za 2015. godinu. Sportski savez Grada Sremska Mitrovica u svom članstvu okuplja sve sportske klubove i organizacije sa teritorije našeg grada i one će na Skupštini Saveza na kraju ovog procesa usvajati završne tekstove ovih dokumenata.

FINALA GRADSKIH PRVENSTAVA U MALOM FUDBALU I ODBOJCI ZA OSNOVNE ŠKOLE

Gradska uprava za kulturu, sport i omladinu Sremske Mitrovice, povodom slave grada  – Mitrovdana, u saradnji sa Sportskim savezom Grada Sremska Mitrovica, nakon kvalifikacija koje su trajale tokom oktobra meseca, organizovala je 10.11.2014.  god. u hali PSC „Pinki“, u okviru tradicionalne manifestacije „Novembarski dani 2014“, finalne utakmice u malom fudbalu i odbojci, na kojima je učestvovalo preko 100 učenika i nastavnika/profesora.
REZULATI:
Gradsko prvenstvo u malom fudbalu OŠ 1-4r. dečaci
OŠ „J.Popović“ – OŠ „Sveti Sava“ 2:2, p.p. 2:4
Gradsko prvenstvo u odbojci-pioniri
OŠ „S.B.Paja“ – OŠ „T.V.Lebarnik“ 1:2 (25:16, 25:27, 02:15)
Gradsko prvenstvo u odbojci-pionirke
OŠ „S.B.Paja“ – OŠ „B.P.Pinki“ 0:2 (19:25, 08:25)
Svi finalisti su kao nagradu za učešće na takmičenju dobili medalje, diplome, pehare i majice, a trećeplasirane ekipe pehare, medalje i diplome.


GRADSKO PRVENSTVO U ODBOJCI ZA PIONIRKE

Pod pokroviteljstvom Sportskog saveza Grada Sremska Mitrovica i Gradske uprave za kulturu, sport i omladinu u četvrtak, 16.10.2014, gод. u hali PSC „Pinki” održano je Gradsko prvenstvo u odbojci za pionirke. Učestvovalo je 110 takmičarki iz 11 osnovnih škola: OŠ "Sveti Sava"-SM, OŠ "S.B.Paja"-SM, OŠ "J.J.Zmaj"-SM, ''B.P.Pinki"-SM, OŠ "D.R.Narod"-Noćaj, OŠ "T.V.Lebarnik"-Laćarak, OŠ "D.R.Narod"-Ravnje, OŠ "D.R.Narod"-Mačvanska Mitrovica, OŠ "J.J.Zmaj"-Martinci, OŠ "Sveti Sava"-Čalma, OŠ "Branko Radičević"-Kuzmin.

OŠ „S. B. Pаjа“, SM - OŠ „T. V. Lebаrnik“ Lаćаrаk 2:1
OŠ „D. R. Nаrod“, Rаvnje - OŠ „B. P. Pinki“, SM 0:2
OŠ „D. R. Nаrod“ Noćаj - OŠ „J. J. Zmаj“, SM 0:2
OŠ „S. B. Pаjа“, SM - OŠ „Brаnko Rаdičević“, Kuzmin 2:0
OŠ „Sveti Sаvа“, SM - OŠ „Jovаn Jovаnović Zmаj“, Mаrtinci 2:0
OŠ „B. P. Pinki“, SM - OŠ „D. R. Nаrod“, Mаčvаnskа Mitrovicа 2:0
OŠ „J. J. Zmаj“, SM - OŠ „Sveti Sаvа“, Čаlmа 2:1
OŠ „Sveti Sаvа“, SM - OŠ „S. B. Pаjа“, SM 1:2
OŠ „B. P. Pinki“, SM - OŠ „J. J. Zmаj“, SM 2:0

UTAKMICA ZA 3.MESTO

OŠ „J. J. Zmаj“, SM - OŠ „Sveti Sаvа“, SM 2:0

Finаlnа utаkmicа održаće se u okviru mаnifestаcije „Novembаrski dаni 2014“, 10.11.2014. god. Zа tri prvoplаsirаne ekipe, kаo i zа sve člаnove ekipа, obezbeđene su nаgrаde u vidu medаljа, diplomа, pehаrа i mаjicа.


GRADSKO PRVENSTVO U ODBOJCI ZA PIONIRE

U organizaciji Sportskog saveza Grada Sremska Mitrovica i Gradske uprave za kulturu, sport i omladinu Grada, u sredu, 15.10.2014. god., u hali PSC “Pinki” održano je prvenstvo Grada u odbojci u kategoriji pionira.  Učestvovalo je 80 takmičara iz 8 osnovnih škola: OŠ "Sveti Sava"-SM, OŠ "S.B.Paja"-SM, OŠ "J.J.Zmaj"-SM, OŠ "B.P.Pinki"-SM, OŠ "D.R.Narod"-Noćaj, OŠ "T.V.Lebarnik-Laćarak, OŠ "D.R.Narod"-Ravnje, OŠ "D.R.Narod-Mačvanska Mitrovica.

REZULTATI:

OŠ "J.J.Zmaj"-SM : OŠ "T.V.Lebarnik"-Laćarak 1:2
OŠ "D.R.Narod"-Noćaj: OŠ "D.R.Narod"- Ravnje 2:0
OŠ "D.R.Narod-MM: OŠ "Sveti Sava"- SM 0:2
OŠ "S.B.Paja"-SM: OŠ "B.P.Pinki"-SM 2:1

POLUFINALE:

OŠ "T.V.Lebarnik-Laćarak: OŠ "D.R.Narod-Noćaj 2:0
OŠ "Sveti Sava"-SM : OŠ "S.B.Paja"- SM 1:2

Za III mesto:

OŠ "D.R.Narod-Noćaj: OŠ "S.B.Paja"- SM 1:2

Finalna utakmica odigraće se u okviru manifestacije "Novembarski dani 2014.", 10.11.2014. gоd.

Za tri prvoplasirane ekipe, kao i za sve članove ekipa obezbeđene su, medalje, diplome, majice i pehari.


Sportski savez Grada Sremska Mitrovica je radno obeležio Dečju nedelju organizacijom

dve manifestacije – Biciklijada u naselju Matija Huđi i sportskim takmičenjem za decu u Čalmi. Oba takmičenja su održana u petak, 10. oktobra uz učešće velikog broja dece, sportista i roditelja. Biciklijada u naselju Matija Huđi organizovana je u saradnji sa udruženjima građana „Sutjeska“ i „Mаtijа Huđi“. Trasu za samu trku pripremili su veliki entuzijasti Leo Gregorac i Zoltan Hegediš. Rezultati ovog dana bili su u drugom planu, a primarna misija ovog takmičenja bila je podizanje svesti o zdravom načinu života. Pre početka takmičenja Leo Gregorac pobrinuo se za bezbednost dece, pregledavši sve biciklove učesnika. Generalni sekretar Sportskog saveza Grada Sremska Mitrovica, Nemnja Crnić, najboljima je podelio majice i čokolade dok su za sve učesnike obezbeđeni sokovi i slatkiši. 
Sportsko tamičenje u Čalmi okupilo je veliki broj dece predškolskog uzrasta i nižih razreda snovne škole. Takmičenje je počelo trkom na 20 metara, a zatim su usledili skok u dalj i poligoni svestranosti, koji su bili prilagođeni uzrastu. Značaj ovog takmičenja je pre svega u pažnji koju Savez poklanja razvoju sporta u malim sredinama. Cilj ovog takmičenja bio je upoznavanje dece sa pravilnim korišćenjem sportskih rekvizita ali i da postavi obrazac za neka buduća takmičenja u ovom mestu. Pobednicima takmičenja dodeljene su diplome i majice a takmičenje su sprovele stručne saradnice Saveza Mirjana Dokić i Mirela Malešević. Sportsku manifestaciju u Čalmi Sportski savez Grada Sremska Mitrovica organizovao je u saradnji sa Sportskom organizacijom „Srećno srce“ iz Sremske Mitrovice, sa kojom je u 2014. godini realizovao veliki broj takmičenja u školskom i rekreativnom sportu.

GRADSKO PRVENSTVO U STONOM TENISU ZA UČENIKE OSNOVNIH ŠKOLA

Pod pokroviteljstvom Gradske uprave za kulturu, sport i omladinu i Sportskog saveza Grada Sremska Mitrovica, a u tehničkoj organizaciji Stonoteniskog kluba „Srem-spin“, 08.10.2014. god. , U PSC “Pinki” održano je gradsko prvenstvo u stonom tenisu za učenike osnovnih škola. U kategoriji pionira i pionirki nastupilo je oko 75 takmičara iz:

OŠ „Slobodan Bajić Paja“, Sremska Mitrovica, OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“, Sremska Mitrovica, OŠ „Jovan Popović“, Sremska Mitrovica, OŠ „Boško Palkovljević Pinki“, Grgurevci, OŠ „Dobrosav Radosavljević Narod“ Noćaj, OŠ „Dobrosav Radosavljević Narod“, Mačvanska Mitrovica, OŠ „Sveti Sava“, Divoš, OŠ „Sveti Sava“, Čalma i OŠ „Sveti Sava“, Sremska Mitrovica.

DETALJNIJE ...


MOVE Week je projekat koji se odvija širom Evrope prve nedelje oktobra meseca. Ove godine održan je od 29.septembra do 05.oktobra kao sastavni deo NowWeMOVE kampanje. Cilj MOVE Week-a je da promoviše prednosti fizičke aktivnosti i redovnog učešća u sportu i rekreaciji. NowWeMOVE kampanja je koordinirana od strane Medjunarodne Asocijacije za Sport i Kulturu (ISCA) u saradnji sa Evropskom Biciklističkom federacijom (ECF) u 2014.godini. U Sremskoj Mitrovici projekat MOVE WEEK 2014. godine realizovao je Sportski savez Grada Sremska Mitrovica, u saradnji sa Sportskom organizacijom „Srećno srce“ i Sportskim plesnim klubom „Latina Blanka SM“. Ciljna grupa bile su žene, koje su bile u prilici da dve večeri besplatno vežbaju Pilates na treninzima vođenim od strane stručnih lica, master profesora fizičkog vaspitanja i sporta. Treninzi su bili održani u fiskulturnoj sali Osnovne škole „Boško Palkovljević Pinki“. U ove dve večeri, sa instruktorkama Sportske organizacije „Srećno srce“ vežbalo je ukupno 72 dame. Za ljubiteljke sportskog plesa, u prostoru kluba Centra za kulturu „Sirmiumart“, Sportski plesni klub „Latina Blanka SM“, organizovao je, kroz dva takođe besplatna treninga, promociju sve popularnijeg vida rekreacije među ženskom populacijom – Zumbe. U dve večeri u Zumbi je uživalo oko 50 žena.

GRADSKO PRVENSTVO U MALOM FUDBALU ZA OSNOVNE ŠKOLE

U organizaciji Sportskog saveza Grada Sremska Mitrovica i Gradske uprave za kulturu, sport i omladinu, u četvrtak, 02.10.2014. god., u fiskulturnoj sali Prehrambeno šumarske i hemijske škole, održano je gradsko prvenstvo u malom fudbalu za osnovne škole. Na takmičenju je učešće uzelo 50 takmičara iz 5 osnovnih škola i to: OŠ „Slobodan Bajić Paja“, Sremska Mitrovica, OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“, Sremska Mitrovica, OŠ „Jovan Popović“, Sremska Mitrovica, OŠ „Triva Vitasović Lebarnik“, Laćarak, OŠ “Sveti Sava“, Sremska Mitrovica.

PROČITAJ OPŠIRNIJE


OPŠTINSKO PRVENSTVO U PLIVANjU

U organizaciji Sportskog saveza Grada Sremska Mitrovica i Gradske uprave za kulturu, sport i omladinu, u sredu, 03.09.2014. god., na gradskom bazenu u Inđiji održano je opštinsko prvenstvo u plivanju.

Na takmičenju je učestvovalo 25 učenika i učenica osnovnih i srednjih škola - „Sveti Sava“, „Jovan Popović“, „J.J. Zmaj“, „Draginja Nikšić“, „Jovan Popović“, „Boško Palkovljević Pinki“, „Mitrovačka gimnazija“ i „9. maj“.

Dva prvoplasirana učenika/ce iz svake discipline plasirali su se na Okružno prvenstvo, koje je održano istog dana. Dva prvoplasirana učenika/ce na Okružnom prvenstvu stekli su pravo učešća na Republičkom prvenstvu u Beogradu koje se održava sredinom novembra na bazenima sportskog centra „Milan Gale Muškatirović“.

Tri najbolja takmičara iz svake discipline su kao nagrade dobili diplome.

PROČITAJ OPŠIRNIJE


RADNIČKO SPORTSKE IGRE U MALOM FUDBALU

U organizaciji Sportskog Saveza Grada Sremska Mitrovica, pod pokroviteljstvom Gradske uprave za kulturu, sport i omladinu, u subotu 01.02.2014. god. u hali „Pinki“ počele su Radničko sportske igre 2014. godine, odigravanjem prvog kola utakmica u malom fudbalu. Na turniru učestvuje 8 ekipa: Sirmijum Stil, Elektrodistribucija, Gradska Uprava, Toplifikacija i atletski stadion, KPD, Bolnica, Termoelektrana Toplana i Pošta. Igra se sedam utakmica, po principu lige, svako sa svakim.

REZULTATI I GALERIJA


SVETOSAVSKI KUP - KOŠARKA
(SREDNjE ŠKOLE-OMLADINCI)
Takmičenje u okviru Svetosavskog kupa u košarci za dečake srednjih škola održano je 28.01.2014. godine u organizaciji Sportskog Saveza Grada i Gradske uprave za kulturu, sport i omladinu, u hali „Pinki“. Igralo se po principu kup sistema, 4x8 minuta.

Na takmičenju su učestvovale 4 školske ekipe (SMŠ „D. Nikšić’’, STŠ „Nikola Tesla’’, SŠ „9.Maj’’, „Mitrovačka Gimnazija’’) i ukupno 60 učenika.
REZULTATI:

Medicinska – Nikola Tesla 36:37
9. Maj – Gimnazija 28:42

FINALE:

Nikola Tesla – Gimnazija 40:51

PLASMAN 
(dve prvoplasirane srednje škole):

1.         „Mitrovačka Gimnazija’’
2.         STŠ „Nikola Tesla’’ 

Dve prvoplasirane ekipe kao nagradu su dobile majice, kao i promotivni cd Fruškogorskih manastira „U inat vekovima’’.


SVETOSAVSKI KUP U ODBOJCI ZA OSNOVNE ŠKOLE (PIONIRKE)

Pod pokroviteljstvom Gradske uprave za kulturu, sport i omladinu, u organizaciji Sportskog Saveza Grada Sremska Mitrovica, u utorak 28.1.2014. god. u hali Pinki održan Svetosavski kup. Učestvovalo je 8 osnovnih škola: "Jovan Jovanović Zmaj"-SM, "Triva Vitasović Lebarnik", "Boško Palkovljević Pinki''-SM, "Dobrosav Radosavljević Narod"-MM, "Sveti Sava"-SM, "Sveti SAVA"-Čalma, "Jovan Jovanović Zmaj"-Martinci i "Slobodan Bajić Paja "-SM, učestvovalo je 72 učenice. Igralo se po kup sistemu, po dva seta do 25 poena.


Rezultati:

PU “Čuperak “ - Zmaj (11:25,11:25) 0:2
Sv. Sava - Martinci (25:14, 25:14) 2:0
Zmaj - Sv. Sava (25:21, 25:18) 2:0
Pinki - Narod (25:7, 25:5) 2:0
Bajić - Čalma (25:18, 12:25, 15:3) 2:1
Pinki – Bajić (23:25, 25:20, 5:10) 1:2

Finale

Zmaj – Bajić (15:6, 17:15)

Plasman:

1.         OŠ „J.J.Zmaj“
2.         OŠ „S.B.Paja“

Dve prvoplasirane ekipe dobile su kao nagrade majice i promotivni CD Fruškogorskih manastira "U inat vekovima".


GRADSKA KOŠARKAŠKA LIGA ZA MLAĐE SELEKCIJE

U organizaciji Sportskog saveza Grada Sremska Mitrovica, 19. januara počela je gradska košarkaška liga za mlađe selekcije. U fiskulturnoj sali osnovne škole „Triva Vitasović Lebarnik“, u Laćarku, utakmice su igrale ekipe: „LSK“ iz Laćarka, „Podrinje“ iz Mačvanske Mitrovice i košarkaška sekcija OŠ „Sveti Sava.“, uzrasta V i VI razreda.
NOVOGODIŠNjI TURNIR U BASKETU

(osnovne i srednje škole)

U organizaciji Sportskog saveza Grada Sremska Mitrovica, pod pokroviteljstvom Gradske uprave za kulturu, sport i omladinu, 13.01.2014. god. u Poslovno sportskom centru „Pinki“, održan je Novogodišnji turnir u basketu za osnovne i srednje škole. Učestvovalo je 35 ekipa u 4 kategorije: 1-4, 5-6, 7-8 razreda osnovne škole i 1-4 razred srednje škole. Na turniru je učestvovalo preko 140 takmičara. U okviru turnira, održano je i takmičenje u bacanju trojki gde su se takmičari nadmetali u dve kategorije (osnovne i srednje škole).

PLASMAN:

1-4 razred
1. LSK
2. PINKI

5-6 razred
1. LSK 1
2. ORLOVI
3. SREM

7-8 razred
1. ULTRASI
2. BEZIMENI
3. GRIN TIM

1-4 raz.srednje škole
1. LSKOVCI
2. NO NEJM
3. DOĐOŠI

PLASMAN U BACANjU TROJKI:

Osnovne škole:
1. Mitrović Miloš
2. Pejić Vladimir
3. Dostanić Marko

Srednje škole:
1. Vukolić Stevan
2. Trnić Nenad
3. Milovanović Milan

Osvajači prva tri mesta u basketu su kao nagrade dobili medalje, a osvajači prva tri mesta u bacanju trojki pored medalja, dobili su i diplome.